Dopoldanska joga /Celje/

je namenjena vsem, ki želijo dan začeti z lahkim, razgibanim telesom in pomirjenim umom. Namenjena je širšemu krogu ljudi. Poteka po osnovnih principih hatha joge. Sestavljena je tako, da se lahko pridružite kadarkoli do zapolnitve prostih mest. Predhodne izkušnje niso potrebne. Primerna je tudi za popolne začetnike.

Za začetek se počasi in nežno ogrejemo, izvajamo osnovne jogijske položaje (asane), kjer se osredotočamo na pravilno izvedbo in jih povezujemo z dihanjem. Za zaključek se prepustimo še sproščanju ob prijetni glasbi in vonju čudovitih eteričnih olj, ki še poglabljajo občutek sproščenosti in pozitivne naravnanosti ter nas tako pripravijo na nov dan. Pri uri občasno izvajamo tudi razne dihalne tehnike (pranajamo).

Stopnja fizične aktivnosti: lahkotnejša do srednja (primerna tudi za popolne začetnike, se pa prilagaja skupini)

Začetek: 15. 1. 2020

Facebook dogodek >

URNIK:

  • SREDA ob 9:00 do 10:15

LOKACIJA:

KAJ POTREBUJETE ZA VADBO
Podlogo za jogo in deko (ki jo lahko zložite in na njej sedite pri sedečih položajih, jo podložite pod ramena in komolce pri sveči in se z njo pokrijete med sprostitvijo). Oblecite se v udobna oblačila in po možnosti v več plasti, da se lahko slečete, če vam bo vroče ali oblečete, če bi vas zeblo. Vadili bomo bosi ali v nogavicah.

Če niste prepričani kakšna naj bo podlaga za jogo, lahko za prvič uporabite tudi armaflex oz. podlago za na plažo. Na prvi vadbi pa boste spoznali kakšna joga blazina je primerna.

Dodatni napotki za vadbo joge >