Dopoldanska joga (Celje)

Poteka tako, da nežno prebudimo celotno telo in um. Za začetek se počasi in nežno ogrejemo, izvajamo različne jogijske položaje (asane), kjer se osredotočamo na pravilno izvedbo in jih povezujemo z dihanjem. Za zaključek se prepustimo še sproščanju ob prijetni glasbi in vonju čudovitih eteričnih olj, ki še poglabljajo občutek sproščenosti in pozitivne naravnanosti ter nas tako pripravijo na nov dan. Pri uri občasno izvajamo tudi razne dihalne tehnike (pranajamo).

Vadba je sestavljena tako, da se lahko pridružiš kadarkoli med letom. Predhodne izkušnje niso potrebne.

Pri hatha jogi s kombinacijo in združevanjem telesnega in duhovnega dela iščemo ravnotežje med umom, telesom in duhom. Izvajanje jogijskih položajev (asan) ogreva telo in deluje blagodejno na pravilno poravnavo mišic in hrbtenice, da lahko energija prosto teče. Je pa hatha joga zasnovana tudi tako, da posameznik pride do samo-transformacije tudi skozi pozornost na svoj dih. Ko se osredotočamo na dih, lahko umirimo svoj um in smo resnično prisotni v trenutku

Težavnostna stopnja: lahkotnejša (primerna tudi za čiste začetnike)

Velikost skupine: srednja – do 12 oseb

Trajanje: 15. 1. 2020 – junij 2020

URNIK:

  • SREDA ob 9:00 do 10:15

LOKACIJA:

  • Celje: Bežigrajska c. 7 (dvorana nad trgovino Tripex, zraven City centra) 

Prispevek:

  • 25 € – promocijska cena za mesec JANUAR 2020 (3 termini)
  • redna cena – preveri CENIK

PRIJAVA:

  • Preko spletne prijavnice in je popolna ob plačani vadnini, kar velja tudi kot potrditev rezerviranega mesta ob prijavi.

KAJ POTREBUJETE ZA VADBO
Podlogo za jogo in deko (ki jo lahko zložite in na njej sedite pri sedečih položajih, jo podložite pod ramena in komolce pri sveči in se z njo pokrijete med sprostitvijo). Oblecite se v udobna oblačila in po možnosti v več plasti, da se lahko slečete, če vam bo vroče ali oblečete, če bi vas zeblo. Vadili bomo bosi ali v nogavicah.

Če niste prepričani kakšna naj bo podlaga za jogo, lahko za prvič uporabite tudi armaflex oz. podlago za na plažo. Na prvi vadbi pa boste spoznali kakšna joga blazina je primerna.

Napotki za vadbo joge.