Joga za moške

Medtem, ko je večina tečajev in vadb joge namenjena tako moškim kot ženskam, boste morda moški bolj izkoristili svojo vadbo, če se pridružite jogi namenjeni moškim.

Prednost joge samo za moške je, da so izbrani jogijski položaji (asane) grajeni okoli ciljev pomembnim moškim. Med njimi so asane za povečanje gibljivosti v ramenskem obroču, stabilizacijo trupa in izboljšanje splošne gibljivosti, ki je že v osnovi pri moški veliko slabša kot pri ženskah. Druge dokazane prednosti joge pa so izboljšano spanje, izboljšana drža, lajšanje bolečin v hrbtu, povečanje kapacitete pljuč, zavedanju diha, večjo osredotočenost, izboljšanje ravnotežja in propriocepcije. Propriocepcija je sposobnost organizma, da zavestno in podzavestno zaznava položaje delov lastnega telesa v prostoru (Vravnik, 2014). Ob vsem tem pa ne smemo zanemariti niti duševne koristi joge kot so lajšanje stresa, manjšanje tesnobe in izboljšanje splošne umirjenosti uma.

Vadbe so sestavljena tako, da se lahko pridružiš kadarkoli med letom. Predhodne izkušnje niso potrebne. Z jogo za moške začnemo 10. januarja 2022.

URNIK: ponedeljki 18:00 – 19:00

LOKACIJA: Bežigrajska c. 7 (Celje)

VADNINA: 30 € / mesec

PRIJAVE: preko spletnega obrazca >

KAJ POTREBUJETE ZA VADBO ?
Podlogo za jogo in deko (ki jo lahko zložite in na njej sedite pri sedečih položajih, jo podložite pod ramena in komolce pri sveči in se z njo pokrijete med sprostitvijo). Oblecite se v udobna oblačila in po možnosti v več plasti, da se lahko slečete, če vam bo vroče ali oblečete, če bi vas zeblo. Vadili bomo bosi ali v nogavicah.

Če niste prepričani kakšna naj bo podlaga za jogo, lahko za prvič uporabite tudi armaflex oz. podlago za na plažo. Na prvi vadbi pa boste spoznali kakšna joga blazina je primerna.

Napotki za vadbo joge.