Joga za začetnike (Hatha flow 1)

Na Jogi za začetnike (Hatha flow 1) vas bomo seznanili z osnovnimi jogijskimi položaji, njihovimi imeni in pravilnimi poravnami. Na tej vadbi je tempo umirjen, intenzivnost fizične vadbe je nižja. Veliko je ponavljanja, razlage in popravljanja. Primerna je tudi za tiste, ki se bolj malo gibljete, ste slabo telesno vzdržljivi ali pa tiste, ki želite ponoviti osnove joge. Na uri poleg enostavnejših telesnih položajev ali asan (osredotočamo se na pravilno izvedbo in jih povezujemo z dihanjem) izvajamo tudi osnovne dihalne tehnike in enostavnejše tehnike sproščanja.

Ura je zasnovana tako, da na začetku pozornost namenjamo postopnem prebujanju in zavedanja telesa in diha. Ura je vodena z nazornim prikazom in jasnimi napotki, kako pravilno izvesti položaj. Vadbo zaokrožimo z nekaj minutnim sproščanjem ob vonju eteričnih olj ter na koncu zaključimo z dihalnimi vajami.

Vadba je primerna za čiste začetnike, torej vse, ki se z jogo šele začenjate spoznavati. Vadili boste v skupini s samimi začetniki. Lahko se pridružite kadarkoli med letom do zapolnitve prostih mest. Predhodne izkušnje niso potrebne.

Tisti, ki boste sčasoma želeli nadgraditi svojo jogijsko prakso, spoznati nove, zahtevnejše položaje, se boste lahko udeležili katere izmed naprednejših vadb na našem urniku.