Jutranja joga (Maribor)

Je hatha joga oblikovana tako, da nežno prebudimo celotno telo in um. Za začetek se počasi in nežno ogrejemo, nadaljujemo s pozdravi soncu in se nato s skrbno izbranim zaporednjem jogijski položajev (asan) osredotočamo na pravilno izvedbo in ga povezujemo z dihanjem.

Za zaključek se prepustimo še 10-minutnemu sproščanju ob prijetni glasbi in vonju čudovitih eteričnih olj, ki še poglabljajo občutek sproščenosti in pozitivne naravnanosti ter nas pripravijo na nov dan. Pri uri občasno izvajamo tudi razne dihalne tehnike (pranayamo).

Vadba je sestavljena tako, da se lahko pridružiš kadarkoli med letom. Predhodne izkušnje niso potrebne.

Težavnostna stopnja: lahkotnejša (primerna tudi za začetnike)

Velikost skupine: manjša – 4 do 6 oseb

Začetek: ob prijavi vsaj 3 oseb

Trenutno št. prostih mest: zbiramo prijave

URNIK:

  • PETEK ob 6:45 do 8:00 (čas lahko tudi prilagodimo, glede na želje prijavljenih)

LOKACIJA:

  • Maribor: Center – Gospejna ulica 11

Prispevek:

PRIJAVA

KAJ POTREBUJETE ZA VADBO
Podlogo za jogo in deko (ki jo lahko zložite in na njej sedite pri sedečih položajih, jo podložite pod ramena in komolce pri sveči in se z njo pokrijete med sprostitvijo). Oblecite se v udobna oblačila in po možnosti v več plasti, da se lahko slečete, če vam bo vroče ali oblečete, če bi vas zeblo. Vadili bomo bosi ali v nogavicah.

Če niste prepričani kakšna naj bo podlaga za jogo, lahko za prvič uporabite tudi armaflex oz. podlago za na plažo. Na prvi vadbi pa boste spoznali kakšna joga blazina je primerna.

Napotki za vadbo joge.