O MENI

Pozdravljeni! Moje ime je Katja. Sem učiteljica hatha joge (RYS 200 Yoga Alliance), vaditeljica plavanjavaditeljica športne rekreacije in učiteljica deskanja na snegu 1.

Že od malega sem bila vedno rada v gibanju. V otroštvu sem oboževala ples, v najstniških letih veliko prekolesarila s prijatelji in zelo rada tekla. V poznih dvajsetih sem se zaljubila v windsurfanje in kajtanje in se zaradi tega preselila na drugo stran sveta.

Po povratku sem se od 2011 rekreativno ukvarjala s triatlonom (šport pri katerem so tri discipline plavanje, tek in kolesarjenje povezane v eno) pod okriljem največjega celjskega triatlonskega kluba Športno rekreativni klub Celje. Zaradi veselja do plavanja in triatlona nasploh, sem 2016 opravila izobraževanje za vaditelja plavanja in vaditelja športne rekreacije. Od takrat naprej učim plavanje odraslih na skupinskih rekreativnih vadbah in na individualnih urah in tečajih.

Leta 2013 pa sem se končno srečala tudi z jogo. Že na začetku sem prepoznala veliko pozitivnih učinkov na svoje splošno počutje – telesno, čustveno in duhovno. Joga me je vedno bolj privlačila in ker sem svoje jogisko znanje želela nadgraditi, sem se pomladi 2018 odpravila v Indijo, zibelko joge ter tam uspešno opravila enomesečno praktično in teoretično usposabljanje za učiteljico hatha joge (RYS 200 Yoga Alliance). Moj najlubši stil joge je hatha joga. Svoje znanje o jogi želim nadgrajevati, ga hkrati predajati naprej in prakso joge približati čim več ljudem, saj sem mnenja, da bi jo glede na življenjski ritem, ki ga od nas zahteva vsakdanjik in pozitivnih učinkov, ki jih redna praksa joge lahko ima, le-ta morala biti obvezna stalinca na našem urniku.

Med drugim se od 2015 ukvarjam tudi z varstvom malih živali, predvsem mačk. Neskončno rada imam vse živali. V preteklosti sem veliko časa delovala kot prostovoljka na področju zapuščenih živali in kot začasna skrbnica muc v sodelovanju z Mačjo hišo. Več na www.belisrcki.si. Doma imamo trenutno tri pse (dva posvojena iz zavetišča in eno rešenko iz Dominikanske republike) in ter eno mačjo začasnico.