Začetni tečaj joge /Maribor/

je namenjen popolnim začetnikom in tistim, ki si želite obnoviti ali utrditi osnove joge. Na tečaju se bomo posvečali pravilnemu jogijskemu dihanjuosnovnim jogijskim asanam, spoznali njihovo pravilno izvedbo in koristi. Prav tako se bomo seznanili z osnovnimi dihalnimi tehnikami (pranajamo) in jih vključili v vadbo. Tečajnike se skozi položaje vodi postopoma, s poudarkom na pravilnosti gibov in ustrezni drži telesa. Sekvence položajev in njihova zahtevnost so prav tako prilagojene začetniški stopnji.

Družili se bomo v majhni skupini. Vsi, ki boste po opravljenem tečaju želeli nadaljevati z jogo, se boste lahko pridružili redni vadbi Hatha flow joge.

Težavnostna stopnja: lahkotnejša in prilagojena udeležencem

Trajanje: 17. 1. – 20. 3. 2020 (zimski semester – 10 terminov)

Facebook dogodek >

URNIK:

  • PETEK ob 19:30 do 20:45

LOKACIJA:

PRISPEVEK:

  • 85 €

PRIJAVA:

  • Preko spletne prijavnice in je popolna ob plačani akontaciji v višini 25 €, kar velja tudi kot potrditev rezerviranega mesta ob prijavi. Preostanek na TR dan pred pričetkom ali z gotovino na prvi uri. Enkratni prvi poskusni obisk pri tečaju ni možen.

KAJ POTREBUJETE ZA VADBO
Podlogo za jogo in deko (ki jo lahko zložite in na njej sedite pri sedečih položajih, jo podložite pod ramena in komolce pri sveči in se z njo pokrijete med sprostitvijo). Oblecite se v udobna oblačila in po možnosti v več plasti, da se lahko slečete, če vam bo vroče ali oblečete, če bi vas zeblo. Vadili bomo bosi ali v nogavicah.

Če niste prepričani kakšna naj bo podlaga za jogo, lahko za prvič uporabite tudi armaflex oz. podlago za na plažo. Na prvi vadbi pa boste spoznali kakšna joga blazina je primerna.

Napotki za vadbo joge.